Christof May




















Biografie

Christof speelt o.a. klarinet en saxofoon en fluit.

Hij studeerde jazz saxofoon bij John Ruocco aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag van 1992 - 1998 en van 1998 - 2002 klassiek klarinet bij Ab Vos. Hij behaalde een Masters Degree in de muziek daar.

Vanaf 1995 werkte hij als sideman met oa Susanne Abbuehl, Michel Portal, David Liebman, Claudio Puntin, Samuel Rohrer, Florian Zenker, Amina Figarova, Erik Ineke en Trygve SEIM.

Met Susanne Abbuehl kan hij worden gehoord op de ECM producties
April en Compass. Hij toerde door Europa, Afrika en Noord-Amerika, speelde o.a. in Kaapstad, Maputo, Montreal, Portland / Oregon, Oslo, Parijs, Rome en andere Europese steden.

Met het Metropool Orkest werkte hij o.a. met Kenny Werner en Bob Malach en nam CDs op met drummer Terry Bozzio. In de klassieke wereld, werkte hij met de symfonie orkesten van Krefeld-Mönchengladbach, Aken en Duisburg in Duitsland.

Zijn eigen project
Maygus is geïnspireerd door de muziek van Miles Davis uit de jaren zeventig. De naam van het project verwijst naar de 1974 uitgegeven opname Dark Magus. De band's eerste CD werd uitgebracht in november, 2007 Vol. 20 van de serie "Jazzthing Next Generation", in een samenwerking van het Duitse tijdschrift Jazzthing en het jazz label "Double Moon".